BUDVA će za novogodišnje praznike biti pravi muzički centar regiona. Na čuvenom Trgu slikara, između zidina stare Budve i hotela „Mogren“ i „Avala“, nastupiće muzičke zvezde eks-JU estrade.

Kako ističu u Turističkoj organizaciji Budve, biće to i dosad najduže slavlje, koje počinje 29. decembra dečjim programom, uz voditelja Minju Subotu. Koncert će potom održati Leontina i Tijana Dapčević. Glavna zvezda novogodišnjeg programa biće Dino Merlin, koji će, kako se očekuje, u novogodišnjoj noći okupiti oko 50.000 ljudi. Prvog januarskog dana nastupiće muzički asovi iz Srbije Željko Joksimović,Bajaga i „Instruktori“.

Svake večeri od 30. decembra do 1. januara u programu će učestvovati i po jedan crnogorski muzičar.

Muzike će, dakle, biti za svačiji ukus, a koliko će para odneti oni koji će nastupiti, nije saopšteno. Novac za muzički spektakl obezbediće opština Budva i brojni sponzori.

Doček Nove godine na otvorenom u Budvi se organizuje od 2000. godine. Dino Merlin je na popularnom Kamenom trgu u srcu Budve nastupio pre pet godina, kada je okupio više od 20.000 fanova iz raznih krajeva regiona.