ЂОКОВИЋ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: ЦРНА ГОРА ЈЕ БИСЕР ЈАДРАНА

Водећи свјетски тенисер, Новак Ђоковић који се пред одлазак у Токио припремао у ризорту Портонови поручио је да је Црна Гора његова држава те да је имао одличне услове за тренинг на теренима у луксузном комплексу који су урађени по свјетским стандардима. Истакао је да жели златну медаљу на Олимпијским играма у Токију и да годину крунише тријумфом на УС опену у Њујорку. Обећава и да ће се у августу вратити у Црну Гору и Боку.

На питање новинара зашто је баш одабрао Црну Гору и Херцег Нови за тренинг Ђоковић је одговорио:

„А зашто не бих изабрао? Ипак је то моја земља и мој народ. Осјећам се као код куће. Читаво своје дјетињство, поготово на љетњим распустима, провео сам у Црној Гори. Више сам проводио времена на отвореном мору, на Светом Стефану и Будви, а сада сам се заљубио у Бококоторски залив. Ту смо са неким пријатељима, дошао сам са супругом и дјецом. Они су базирани неко вријеме и остаће овдје, док будем боравио на Олимпијским играма у Токију”, рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер свијета је најавио да ће се поново вратити у Црну Гору пред америчку сезону.

“Све је љепше кад причаш свој језик. Имам одличне услове за тренинг у Портонови ризорту, изашли су ми у сусрет. Јанко Типсаревић, који има сарадњу са тим ризортом, нахвалио ми је терене, који су урађени по свјетским стандардима и задовољили су све оно што ми је потребно за тренинг”, рекао је Ђоковић.

Он је навео да се осјећа лијепо, испуњено да је пун самопоуздања због побједа које је нанизао у посљедњих неколико мјесеци.

Говорећи о Црној Гори, казао је да је одушевљен оним што је видео и да упознаје неоткривени бисер Јадрана и поручио је да ће се вратити у августу у Црну Гoру.

“Овдје је заиста је импресивно, толико сам фасциниран свим пројектима који се раде и развијају. Има толико лијепих ресторана, хотела и ризорта. Дуго нисам био, да кажем на неко дуже вријеме у Црној Гори, тако да сам одушевљен. Упознајем овај неоткривени бисер Јадрана”, закључио је Ђоковић.