Porto Montenegro

Crnogorsko primorsko čudo, zove se „Porto Montenegro“. Ovoletošnji hit južne obale, nautičko-stambeni, turistički kompleks, u čijim vodama titraju odsjaji skupocenih jahti, ali i manjih brodića i ostalih plovila, modernih zgrada sa skupim stanovima, nudi glamur, ali i lepe kutke za takozvani običan svet koji kreće na more s malo novca.

Da je zaista ovo nautičko naselje sa marinom, pet rezidencijalnih objekata, brojnim restoranima, kafićima, buticima, super modernim bazenom i drugim sadržajima, koji čine grad u gradu, jedinstveno potvrđuje interesovanje i turista. Stranaca, ali i gostiju s eksjugoslovenskog prostora.

– Dnevno kroz naš „grad“ prođe između 7.000 i 10.000 ljudi. Ne samo posetilaca Tivta, nego i cele obale južnog Jadrana. Ima i onih koji „namenski“ dođu: da provedu nekoliko sati ovde. S druge strane, svih 250 vezova u marini su zauzeti – priča nam Danilo Kalezić, pi-ar menadžer „Porto Montenegra“.

?????????????????????????

I dok vlasnici jahti modernih linija i paluba od kojih zastaje dah, koji letuju u svojim stanovima i apartmanima u kompleksu, ali i hotelima širom „neveste Jadrana“, skupo plaćaju „ležaj“ za svoja plovila, ostali gosti ovde uživaju za malo novca. Najbolju italijansku kafu valja platiti od 1,5 do dva evra

A poznatih koji stignu na dan-dva, ili nešto duže, ima uvek. U predsezoni je dolazio Pep Gvardiola, slavni bivši trener još slavnije Barselone, „očajna domaćica“ Teri Haček i drugi.