Times: Crna Gora nova luksuzna destinacija

U nedeljnom izdanju uglednog londonskog dnevnika Tajms, u dodatku za putovanja, objavljena je reportaža pod naslovom „Luksuzno putovanje- Crna Gora, novo igralište za super bogataše“. Autor je novinar i publicista Anabela Torp, koja piše slične tekstove-putopise za Tajms i druge magazine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

„Moderne marine i prekrasni hoteli čine malu balkansku zemlju najnovijom luksuznom destinacijom“ piše novinarka, koja vrlo pozitivan način opisuje crnogorsku obalu, Boku i stare gradove, Kotor i Budvu.

Analizira i promjene koje se dešavaju u turističkoj ponudi Crne Gore, posvećujući najviše prostora novoizgrađenim luksuznim destinacijama Porto Montenegro, Aman Sveti Stefan i Luštica Bay i zaključuje da je vladina strategija da razvije luksuzne destinacije, hotele i marine izazov za Monako, dosadašnje središte za bogatu evropsku i svjetsku klijantelu.

Navodi se da pored većine prisutnih poznatih hotelskih kompanija Chedi, One&Only, i drugi traže priliku za poslovanje u Crnoj Gori.