IGALO, CRNA GORA – LETOVANJE

IGALO, CRNA GORA – LETOVANJE

Nekada predgrađe Herceg Novog a danas veoma privlačan gradić i savremeni turistički i medicinsko-zdravstveni centar , koji gostima pruža sve uslove za odmor , rekreaciju i lečenje . U Igalu se uspešno leče razne bolesti uz pomoć najsavremenijih metoda i lekovitog blata. Duž šetališta Pet danica koje povezuje Igalo i Herceg Novi , nalaze se razni sadržaji koji gostima omogućavaju sadržajan, prijatan i opuštajući odmor.

Toplota morske vode uvek je za koji stepen iznad prosečne (u zenitu leta iznad 25°C), jer se pred Igalom rasprostire plićak nalik laguni. 
Za obalno bi se šetalište moglo da kaže da je pravi bazar: pored nacionalnih i ribljih restorana, modernih kafeterija i klubova za mlade, na šetalištu se tokom sezone mogu da opaze slikari portreta, prodavci srebrnine, školjki, keramike i unikatnih suvenira od morskih oblutaka.
Tokom leta Igalo je najgušća hercegnovska promenada. Puna ljudi, mirisa, boja i ukusa. Turistički brodići odvode goste do svih nedalekih izletišta: Žanjica, Rosa, Mamule, Plave špilje, i do onih u dubini Zaliva – veštačkog ostrva Gospe od Škrpjela pred Perastom, u barokni Perast i Kotor…